2020. 09. 18. 1977 IV. c osztály 43 év után

«« Vissza ««

Osztálynévsor: 
1977 IV. c
Osztálytalálkozó képgaléria: 
2020. 09. 18. 1977 IV.c osztály 43 év után

Az 1977-ben végzett IV. c osztály szervezésében

Időpontja: 2020. szeptember 18.

Helye: Balatonlelle

Főszervező: Szabó Dezső

 

Az osztálytalálkozó főszervezője levelet küldött Király Csabának, melyhez mellékletként elküldte az utolsó három év találkozóján készült csoportképeket. A honlap szerkesztősége ezt nagy örömmel fogadta. A képek az adott három év oldalán külön kerültek felhelyezésre. 

Idézet a levélből:

"Kedves Csaba!
Érdekes ez, ahogy te is gondolod, hogy összetartó csapat lettünk.
Néhány információ az előzményekről:
1973-ban is 3 első osztály indult a Bagiban. Az „a” és a „b” osztály csupa erzsébeti gyerekből állt. A miénk, a „c”, volt a vidéki osztály. De került hozzánk is egy-két erzsébeti, soroksári, akik nem fértek be a másik kettőbe. Néhányan távolabbról kerültünk ide, emiatt kollégisták voltunk. Nagy Laci rokonoknál lakott, mert Baja mellől került a suliba. Forgács Attila (+) is, aki tápiószentmártoni volt, a többiek bejárók voltak. Talán kevésbé voltunk bátrak, vagányok, mint a másik két osztály - de, hogy összetartottunk, az biztos.

Engedj meg egy anekdotát, amire már én sem emlékeztem:
Amikor kezdtük a negyedik évünket a Bagiban, „büntetésből”, - de talán nevelési célzattal - hozzánk került két srác. Diglics Gyuszi az „a” osztályból, Bacsik Feri a „b”-ből. Az őszi tanulmányi kirándulás már le volt szervezve – természetesen rájuk nem számolva. Nem volt helyük a szálláson. Összetoltunk vaságyakat, kettő helyett hárman aludtak az így kialakított helyen. Gyuszi azóta emlegeti hálásan, akkor érezte, hogy ez egy befogadó, jó közösség.
Persze voltak azért nálunk is kisebb nagyobb csibészségek, lógások. Sok mindenre csak mostanában derül fény. Aztán az is lehet ám, hogy a fele sem tréfa… Tudod, ahogy a mondás tartja: „Minél öregebb a nagypapa, annál jobb tanuló volt az iskolában…de általánosságban elmondhatom, hogy mindenki megtalálta a helyét az életben. Senkinek, szó szerint senkinek sem kell szégyenkeznie, hogy elkallódott volna, nem vitte semmire.

28-an érettségiztünk, ebből talán ketten-hárman vannak, akik nem jönnek el a találkozókra. A többiek alig várják a szeptember 3. hétvégét, Lellét.
Skultéti Laci mechanikus volt, elképzelhető, hogy találkoztatok műhely-gyakorlaton. Sajnos őt már nem tudjuk megkérdezni, 2 éve, ilyen tájban, súlyos betegség után elbúcsúztunk tőle.

 

A 2017-es találkozónkat még a Csiliben tartottuk. 

2018 óta Balatonlellén töltünk egy hétvégét együtt – mindig szeptember 3. hétvégén - reméljük, még sokáig… 

 

 

      

 

Menártovics Géza, Lázár Ferenc, Földesi Attila, Murár Zoltán, Diglics Gyula,

Princz József, Lakos Menyhért, Kocsis József, Szabó Dezső, Biró Zoltán. 

 

 

Az idei volt a harmadik Balatonlellei találkozó, szeptember 18-19-20-án.
Sajnos ezt egy kicsit  megzavarta ez a vírusos járvány. Elmúltunk 60 évesek, elő-előfordulnak betegségek, gondok. Idén néhányan krónikus betegségük miatt nem merték vállalni a találkozást. Ezt természetesen meg kellet értsük. Reméljük, hogy jövőre nem lesz visszatartó erő, mindenki bátran vállalhatja a részvételt.
 
Az első év óta Lellén a körülmények óriásit változtak, a panzió teljes felújításra került. Jól felszerelt, légkondicionált szobák, gyönyörű kert, fűtött medence, kerti konyha szolgálja a kényelmünket.
A tulajdonos, Magdi egy tünemény. Lesi a pillantásainkat, nem tudunk olyant kérni, amit ne próbálna meg teljesíteni. Még a pálinkakóstolón is részt vett. Csoda, hogy tiszteletbeli osztálytársnak fogadtuk?
Vasárnap, a búcsúzkodásnál egyeztettük a jövő évi időpontot: 2021. szeptember 17-18-19.
 
Kedves Csaba!
 
Örülünk a részedről megnyilvánuló érdeklődésnek. Köszönjük, hogy pátyolgatjátok iskolánk honlapját, felszínen tartjátok az emlékeket. Tiszteletre méltó a hozzáállásod! Erőt, egészséget kívánok magam és osztálytársaim nevében!
Vigyázz magadra, hogy sokáig tudjunk még levelezni!  Üdvözlettel,  Szabó Dezső 
 
 
Az oldal véglegesen felhelyezésre került: 2020. 10. 16.
 

 

 

 

  

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.