Az iskola diákjai a neten

«« Vissza ««

Kaszap Emőke 1958 IV. a 

Dala Andorné sz. Kaszap Emőke

(Információk az iwiw-ről)

 

Kaszap Emőke

 

Kaszap Emőke az érettségi után a

Szegedi Tanárképző Főiskolán tanult, majd az

Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán kapta kézhez második diplomáját.

A Budapest XX. kerületi Nagy László Gimnáziumban tanított, valamint a Kiskunlacházi Alapfokú Művészeti Iskolában, ahol igazgatóhelyettesi feladatkör ellátása mellett  végezte pedagógus munkáját. Jelenleg nyugdíjas.

 

 

Dala Andorné leánya Dézsi Erika, aki dr. Bayer Istvánnénak, a gimnázium egyik alapító tanárának temetésén Magdi néni munkásságát méltató gyászoló tanárok  és diákok megemlékezéséhez fuvolajátékával nyújtotta tiszteletét.

Erika a Budapesti Zeneakadémiai, majd a Musikhochschule Stuttgarti tanulmányait elvégezve a Nemzeti Filharmonikusok Zenekarában játszott.

 

 

Visszaemlékezés:  

A pestszenterzsébeti nyilvános jogú magán leánygimnázium – a későbbi Bagi Ilona Leánygimnázium – volt tanárai és diákjai 1990 tavaszán megemlékeztek az iskola alapításának 60. évfordulójáról. Ehhez létrehozták a Leánygimnázium Baráti Körét. 

 

A találkozóra a meghívók elkészítését és egyéb előkészítő, szervező munkát végzők között volt Kaszap Emőke Dala Andorné.

 

Forrás: Kökény Sándorné Kalmár Veronika  

- Bagi Ilona Gimnázium emlékkönyve

 

Szerkesztői kiegészítés

Kaszap Emőke diáktársaival együtt végzett lelkes, odaadó munkáját ezúton is köszönjük az iskola tanárai és diákjai nevében. 

Dala Andorné Kaszap Emőkét a honlap szerkesztősége szerette volna meghívni az iskola emlékeit megőrző és mindnyájunk számára gazdag élményt nyújtó internetes találkozásra, de nem sikerült felvenni  Vele a levelező kapcsolatot.

 

 

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.