Dóka Istvánné levele Takács Gyuláné dr. részére

«« Vissza ««

Szerkesztőségünk felkereste a Szakközépiskola egyik volt tanárát,

Takács Gyuláné dr-t.

Üzenet küldője: Dóka Istvánné

Feladás dátuma: 2012-01-06  8:22

 

Kedves Tanárnő!
Dóka Istvánné sz. Rácz Mária vagyok, a Bagi Ilona Gimnáziumban 1966-ban, a IV. e osztályban érettségiztem.
Király Csaba, a Bagi Szakközépiskola volt tantestületének egyik tagja 2007-ben megnyitotta a Bagi Ilona Gimnázium és Szakközépiskola honlapját. Mivel ekkor már az iskola nem működött, tulajdonképpen e honlap tartalma egy emlékkönyv jellegével azonosnak mondható.
A megnyitás részleteiről olvasható a honlap néhány oldalán. Akár a kezdő oldalon, vagy az Idézetek levelekből c. menüpontban egyik oldalon:
Rácz Mária 1966 IV. e osztályos tanuló jegyzete - Emlékkönyv az emlékkönyvben - 2009 december
Nem rendelkezem ismeretekkel arra vonatkozóan, hogy Ön megtekintette-e már a honlapot, ezért vezetem be így levelem. Az Ön nevével a Tanári névsorban két helyen találkozhatunk. A leánykori nevénél való belépés linkjét itt bemutatom Önnek,  Sipos Kornélia,
majd azon az oldalon látható a másik link is.
Kevés információnk van általában a volt tanárokról. A volt diákoktól vártuk és sok esetben kaptunk is emléksorokat, melyeket igyekeztünk beilleszteni a honlap különböző oldalán.
Sokat segített Király Csaba munkájában Melega Kálmánné és Dr. Gockler Lajosné, akikkel később én is felvettem a kapcsolatot és az ő közreműködésükkel további fontos információk és kedves megemlékezések kerültek fel az oldalakra.
Természetesen vannak még hiányosságok, melyek csökkentése további volt tanárok bekapcsolódásával érhető el. Ennek kapcsán kértük Katikát, hogy vegye fel Önnel a kapcsolatot, mikor az egyik osztályának volt diákjával találkozott Piroska. Ha jól emlékszem a 91 b osztályról van szó, amelyről még ezidáig semmiféle anyagunk nincs. Sem írásokkal, sem fotókkal nem rendelkezünk.
Ezzel a kéréssel fordulunk tehát Önhöz, segítse további munkánkat az Ön ismereteivel, emlékeivel. Akár a volt diákokról, volt tanártársairól, a múltról, vagy az ahhoz kapcsolódó jelenről. Ha megnézi a menüpontok tartalmát, akkor a kiinduló pont látható, de bármely más, eddig itt meg nem jelenő témát is szívesen dolgozunk fel a magunk és volt társaink örömére, az emlékek megörökítése céljából.

 

Kedves Nellike!
Várom kedves válaszlevelét. Tisztelettel: Dóka Istvánné Marika
U.i.: A linkekre lépve megnyílik a honlap, s máris lehet benne nézelődni. Új megnyitás esetén a keresőbe a  következőket kell beírni: bagiszki.hu, de esetenként a Bagi Ilona Szakközépiskola névre is megnyitható a honlap. Ha ez már tudott az Ön részéről, annál nagyobb öröm számunkra.

 

 

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.