Király Csaba levele Kozári Ákosnak

«« Vissza ««

Kozári Ákos a honlap Vendégkönyvébe az alábbi bejegyzést tette:

 

 

Dátum:  

2010-12-04 11:19:24, GMT +1
Név:  
Kozári Ákos
Email:  
Honlap:  
Sorszám:  
47

 
 
Nagyon örülök, hogy rátaláltam a WEB-lapra. Ifjúságom legszebb évei kapcsolódnak ehhez az időszakhoz és az iskolához. Minden jót a tanároknak, diákoknak És köszönöm, hogy visszatekinthettem.
 
  
From: Király Csaba [mailto:abacs1@t-online.hu]
Sent: Saturday, December 04, 2010 7:26 PM
To: Kozári Ákos
Subject: Bagi 1987 IV. a
 
Kedves Ákos!
Örömmel olvastam bejegyzésedet, mert azon kevesek egyike vagy, kire határozottan emlékszem. Azért is fontos számomra jelentkezésed, mert segítségeddel talán többet megtudhatunk diákéveitekről, valamint a későbbi időszakról.
Tudnod kell, számomra Ti voltatok a kedvenc osztály. Ígéretekkel bőven el vagyok látva, de már három éve várom a weblap számára az anyagot.
Arra kérnélek, írj diákéveidről, valamint  hogyan alakult életed az érettségi után.
Továbbá, az is érdekelne, hogyan találtad meg a honlapot? Van-e fényképed, vagy más dokumentumod, amiknek másolatával esetleg bővíthetnénk a weblap tartalmát? Volt-e már osztálytalálkozótok, esetleg arról fotók? Kikkel tartod a kapcsolatot az osztályból, stb.?
Várom jelentkezésed!

Üdvözlettel: Csaba

 

 

From: Akos Kozari [mailto:kozaria@hotmail.com]
Sent: Sunday, December 05, 2010 8:10 PM
To: 'Király Csaba'
Subject: RE: Bagi 1987 IV. a 
 
Kedves Tanár úr!
Nagyon örülök a levelének, nagy örömmel olvastam. Külön öröm, hogy személy szerint emlékszik rám is. Nagyon jó emlékeim vannak az iskoláról és tanáraim többségéről, akik iránt tiszteletet érzek. Emiatt is keresgéltem egyik szabad percemben az Internet-en ez ügyben. Arra gondoltam hátha találok valamit az iskoláról, és lám…
Az oldal remek, sok irányban ágazik el, nagyon jó áttekintést, sok információt tartalmaz. Szívesen hozzájárulok a bővítéséhez. Képeim sajnos nincsenek. Összesen 2 fotóm volt, ami után ma felkutattam a fotós fiókomat, de nem találtam meg. Viszont úgy emlékszem Gregász Tibinek és Kocsi Lacinak elég sok képe volt. Tibinek tudom a számát, holnap felhívom, és este megírom a híreket.
Eddig egyszer volt osztálytalálkozónk. Nem is értem miért csak egy, pedig szerintem jó közösség voltunk. Azt hiszem, mindenki szívesen jönne ismét, csak neki kell látni a szervezésnek. Kapcsolatot leginkább Gregász Tibivel tartottam meg. Bármikor kereshetjük egymást, de össze azért nem járunk.  

Tisztelettel, szép estét kívánva, 

Ákos
 

Szerkesztői kiegészítés!

Ákos önmagáról és családjáról írt rövid bemutatkozását külön rögzítettük az Akkor és most _ Kozári Ákos 1987 IV. a Életutak menüpont alatt.
 

From: Akos Kozari [mailto:kozaria@hotmail.com]
Sent: Monday, December 06, 2010 9:01 PM
 
Kedves Tanár úr!
Hívtam Gregász Tibit, megbeszéltem vele, hogy a jövő héten találkozunk, ad fényképeket, amiket beszkennelhetek és így át tudom küldeni, hadd bővüljön a weblap. Megpróbálom Kocsi Lacit is elérni, de ahhoz kis nyomozás kell. Azt hiszem IWIW-en elérhetem majd.
Még nem meséltem, a múlt hónapban a Bagi felé jártam, láttam most teljesen más képzést ad az iskola, és be is ültem az épületbe egy gyakorló hajvágásra, egy életem, egy halálom.. Nosztalgiáztam és közben nagyon ügyesen megnyírtak a lányok.
És tanár úrnak hogy telnek a napjai? Illetve kíváncsi vagyok, milyen volt az iskola az oktató szemével? Az intézmény, a tanári kar, a gyerekek... 
További szép estét, Ákos

 

 

Sent: Monday, December 06, 2010 12:45 AM
 
Kedves Ákos!
Köszönöm gyors válaszodat, egyben várom további leveleidet is.
Van bennünk annyi közös, hogy a számítógép a Bagiban fertőzött meg minket. A dunaújvárosi Főiskolán találkoztam először számítógéppel, illetve egy-egy diáknak már volt Commodore 64-e, ami abban az időben keveseknek adatott meg.
Abba a szerencsés helyzetbe kerültem, hogy Knorrné Skapér Éva tanárnő az iskola Sinclar Spectrum számítógépét pár alkalommal kölcsön adta a hét végeken. Nagy élmény volt számomra felfedezni a számítástechnika adta lehetőségeket. Későbbiekben kerültem olyan helyzetbe, hogy vásárolhattam a középkategóriás gépeket, s lassan autodidakta módon ismerkedtem az alapokkal. Még Ausztriában dolgoztam, mikor megfogalmazódott bennem az ötlet a jelenlegi weblappal kapcsolatosan.
A Te osztályod is motivált az elképzelés megvalósításában. 
Szakmai véleményedre lenne szükségem egy bizonyos probléma megoldásához.
Várom leveled, Csaba
 
 

 

Feladás dátuma: 2011-01-31
 

Kedves Tanár Úr!

Első körben Boldog Új Évet Kívánok! Hírek vannak. Találkoztunk Gregász Tibivel, kaptam képeket, szkennert és beszkenneltem a képeket. Még kis utómunka és küldöm. Kérdés, hogy mekkora méretben kellenek. Mellékelek 1-2 mintát, amiből ki tudunk indulni.

Üdvözlettel: Ákos

 
 
From: Király Csaba [mailto:abacs1@t-online.hu]
Sent: Sunday, February 06, 2011 11:22 AM
To: Kozári Ákos
Subject: 78a
 

Kedves Ákos!
Köszönöm a képeket, rövidesen formázott formában megtekinthetőek lesznek az aktuális oldalakon.
Szeretném pár kérdésre megkapni a választ, ígérem nem foglak sokat zaklatni. Sajnos azt kell tapasztalnom, hogy a korosztályod életében még nem tölt be fontos szerepet a múlt ápolása, gondozása. Egy oldalról talán érthető is, hiszen napjainkban sok fiatalnak megélhetési gondjai is lehetnek, aminek következtében csak a mának élnek. Ezt azért jegyzem meg, mert osztályodból csak Te tartottad be eddig ígéretedet.
Nagyon fontos lenne számunkra (weblap szerkesztőjének, valamint nekem, az ötletgazdának), hogy Terkovits Istvánról milyen emlékeitek vannak, hiszen küldtél Róla egy fényképet, amiből arra következtetek, hogy talán közel állt hozzátok. Ha van időd, kérlek, olvass bele a     www.bagiszki.hu/node/1439      oldalon lévő írásba, amit nem bagis diák írt. Terkovits tanár emlékét erősítenénk, ha Ti is elmondanátok gondolataitokat vele kapcsolatba.
Szeretném tudni, volt-e már osztálytalálkozótok, s ha igen, mikor, illetve terveztek-e továbbiakat a közeljövőben?
Kikkel tartod a kapcsolatot az osztályból, akikről feltételezed a segítő szándékot a weblappal kapcsolatban?  Sajnos a tabló alapján kevés tanuló azonosítható, hiszen két-három év alatt sokat változtatok, s én csak pár diáktársadra emlékszem tisztán nagy biztonsággal. Nem szeretnék abba a hibába esni, hogy rosszul azonosítom a neveket. Illetve amint látom, a 88a-ból is látok lányokat a küldött fényképeiden.
Nem tudom, mennyire emlékszel a II. III. évre, amikor  gyakran mentünk tekézni  hetente egy alkalommal  Veletek is az Ikarus sporttelepére. Az érdeklődés nagy volt, hiszen a Mátyásföldön lévő tekepálya  nem kis távolságra esett az iskolától. Zon Andreára (86a), Pugkits Gáborra (86-87a), Szlivka Krisztinára, Bács Mónikára, Loczky Mariannra, Kancsár Andreára (88a) emlékszem, de voltak még fiuk is akiket név szerint már nem tudok azonosítani, pedig a Te osztályodból voltak a legtöbben a lelkes vegyes tekecsapatban. Azért is fontos számomra ez a korszak, mert a vegyes forgácsolós szakkör mellett Ti jelentettétek számomra a Bagit, aminek eredménye lett a weblap megszületése.
Köszönöm eddigi segítségedet, amivel nagymértékben hozzájárultál egy fehér folt felszámolásához. Amikor minden anyagot feldolgoztam, levélben jelzem az oldalak listáját, hogy nyomon követhesd az osztályodról kialakított anyagokat.
További jó munkát kívánok Neked és Családodnak: Csaba

 

 

Szerkesztői kiegészítés!

Gregász Tibor fotóit Kozári Ákos - szerkesztőségünk nagy örömére - megküldte, melyeket a következő menüpontok alatt helyeztünk fel:

Diákévek menüpontban 1983-1987 évfolyam, a osztály

Szabadidő_Iskolanap oldalán Iskolanap 1987 IV. a - Tanulmányi verseny

Ballagásról emlékképek 1987 IV. a

Gyakorlati oktatás a szakközépiskolában – főoldalon két fotó és az alábbi menüpontokban:
Műszerész gyakorlatok III. évfolyamon 

 

Köszönjük a két volt diák közreműködését, mellyel lehetőséget adtak az iskolai emlékek megörökítésére, a honlap látogatóinak számára. A fotókon látható személyek nevesítését utólag megtesszük, a beküldésre kerülő adatok alapján.

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.