Király Csaba levelei Ecseri Natáliának

«« Vissza ««

From: Ecseri Natália [mailto:EcseriN@fhb.hu]
Sent: Tuesday, June 16, 2009 3:48 PM
To: abacs1@t-online.hu

Kedves Csaba! 

Próbálom behozni a honlapot, én is egy régi "Bagis" vagyok. Akkor már Pestszenterzsébeti Műszaki Szakközépiskola néven futott. Rettentően örültem, amikor a google keresőbe Kuruczné Kiss Éva nevét begépelve rábukkantam az általad készített honlapra… de sajnos nem tudom megnyitni. Egyik régi osztálytársam és egy - két ott végzős ismerősöm is küzd az oldal betöltésével, sajnos sikertelenül. Utána tudnál nézni, hogy ott van-e a gond, vagy javasolsz valamilyen böngészőt, amelyikkel tuti eredményt érhetünk el? (eddig explorerrel és mozillával próbáltuk)

Üdvözlettel: Ecseri Natália  

From: Király Csaba [mailto:abacs1@t-online.hu]
Sent: Tuesday, June 16, 2009 6:02 PM
To: Ecseri Natália

 

Kedves Natália!
Két éve szerkesztett Bagi Ilona Szki. weblapja a tegnapi nap folyamán a szolgáltató hibájából nem érhető el. Az új  szolgáltató megkeresése és a szerver feltöltése időbe telik, amiért elnézést kérek. Egy-két napon belül megint látogatható lesz az oldal a neten, de még csak kevés oldallal. A tartalmi rész átemelése folyamatosan történik, de a nagy terjedelem miatt ez nem kis időt fog jelenteni. A következőt szeretném kérdezni Tőled? Melyik osztályban érettségiztél, s milyen fényképeid vannak diákéveiddel kapcsolatban, különösen fontos lenne számunkra az osztálytabló?
Amint az oldal hozzáférhető lesz, azonnal jelzem Neked e-mailben.
Várom leveled, Csaba

 

 

From: Ecseri Natália [mailto:EcseriN@fhb.hu]
Sent: Wednesday, June 17, 2009 4:05 PM
To: Király Csaba 

 

Kedves Csaba! 

Ma sikerült megnyitnunk a honlapot! Két kollégámmal (akik szintén ide jártak) sokat mosolyogtunk rég nem látott tanárainkon, illetve iskolatársainkon. Az ő tablóképük fent van (1994-ben a IV. b osztályban végeztek).
Én sajnos 1995-ben elhagytam az iskolát kényszerből, mivel abban az évben a mi kis osztályunkat (17-en voltunk), a túl sok bukás miatt feloszlatták. De mai napig nagyon meleg szívvel gondolok az ott eltöltött 2 évemre.  Így tablóképpel nem tudok szolgálni, bár talán az osztálykirándulásról van egy-két képem. (De sajnos tanáraink nemigen vannak rajta.)

Kollégáim megkérdezem, hogy hátha nekik van még valami a tarsolyukban, illetve iwiwen van fent 1-2 ismerős is, akik azokba az osztályokba jártak, akik tablói még hiányoznak, nekik is írok, hátha szolgálnak egy-két jó fotóval, vagy mással. 

Köszönjük ezt a honlapot, nagyon jól sikerült! Sok kedves emlék kötött ide, azt hiszem, mondhatom: mindnyájunkat. Kellemes, már-már családias hangulatú iskola volt ez, sok-sok jó tanárral és ott dolgozóval. (pl., a portán Ili néni volt a nagy kedvencünk!

Sok sikert a továbbiakhoz, és amint rábukkanok még valamire (valakikre) akkor jelentkezem!

Üdvözlettel: Nati

 

 

From: Király Csaba [mailto:abacs1@t-online.hu]
Sent: Wednesday, June 17, 2009 5:46 PM

 

Kedves Natalia !
Szeretném tudni, ha leérettségiztél volna, akkor melyik osztályban?
Ha kapnék Tőled egy osztálynévsort, ha hiányos is azt nagyon megköszönném. Mert akkor a Te nevedet is feltüntetném az osztálynévsor után, hogy Ecseri Natália is az osztály tanulója volt. A jelenlegi weblapot most nézegesd, mert csak ideig-óráig elérhető. Jövő héten már élesben böngészhető az új verzió, amit folyamatosan töltünk fel a jelenlegi tartalommal.
Van-e lehetőség arra, hogy a Régen és ma oldalon a Te neved is szerepeljen, amihez szükséges lenne két fényképre. Illetve egy pár sort magadról, hogyan alakult az életed a diákéveid után?
Várom leveled, Csaba

 

 

From: Ecseri Natália [mailto:EcseriN@fhb.hu]
Sent: Monday, June 22, 2009 3:05 PM

Kedves Csaba! 

Bocsánat az eltűnésért, nagyon sok munka szakadt a nyakamba. Igyekszem mielőbb jelentkezni, osztálynévsorral, fotókkal, mindennel!

Üdv., Nati

 

 

From: Király Csaba [mailto:abacs1@t-online.hu]
Sent: Monday, June 22, 2009 3:18 PM

 

Kedves Natalia!
Lehetséges, hogy szerdán indul élesben a weblap minimális tartalommal. Amint megkapom Tőled az anyagot, azonnal felteszem a megfelelő oldalakra.
Csaba

 

 

From: Király Csaba [mailto:abacs1@t-online.hu]
Sent: Monday, July 06, 2009 10:03 PMKedves Natália!
Beindult a bagis weblap 3. verzió minimális tartalommal. Kérnélek arra, ha időd engedi, küldj fényképeket a diákéveidből. Továbbá készítenék egy oldalt Neked is a Régen és ma oldalon.
Várom leveled, Csaba

 

 

From: Ecseri Natália [mailto:EcseriN@fhb.hu]
Sent: Tuesday, July 07, 2009 3:37 PM
 

Kedves Csaba!

Megnéztem, NAGYON TETSZIK!!!

...és ahogy ígértem, igyekszem mielőbb küldeni a meglévő képeket (hátha jók lesznek valamire).

Fiúknak is szóltam, remélem, találnak még otthon valamit.

Üdv., Nati

Sajnálom, hogy ilyen sokáig eltűntem, de rengeteg munkát kaptam, és mivel IT osztályon dolgozom - egész nap számítógép előtt - otthon már menekülök a gépem elől.. ne is lássam! Ezért nem volt energiám korábban jelentkezni.

 

 

From: Ecseri Natália [mailto:EcseriN@fhb.hu]
Sent: Wednesday, July 08, 2009 3:15 PM


Kedves Csaba! 

Iwiwen is összeszedtem az ismerősöket, akik velem egy időben jártak az iskolába, és elküldtem nekik a honlap elérhetőségét, illetve megkértem mindenkit, hogy ha van esetleg fotója, küldje el! :)

Remélem lesz egy-két ember, aki eleget tesz majd a kérésnek. Nagyon jó lenne, hogyha a hiányzó évek is feltöltődnének rendesen....

Most írok néhány gondolatot a Bagiban töltött iskolaéveimről, és néhány mondatot az azóta eltelt évek fontosabb eseményeiről.
Szóval a mi kis osztályunkról néhány szót... 

Üdv., Nati

 

 

Szerkesztői kiegészítés!

Natalia elbeszélése a   Diákévek   menüpont alatt olvasható.

 

 

From: Király Csaba [mailto:abacs1@t-online.hu]
Sent: Wednesday, July 08, 2009 6:42 PM
To: Ecseri Natália
Subject: 1993-1997 IV. a ?????

 

Kedves Natália!
Kedves leveled dokumentum értékű, ha hozzájárulsz a közléséhez.
Szeretném leveledet betenni az adatgyűjtés levelei közé.
Valamit nem értek.
Kérlek, nézd meg az 1997-ben érettségizett osztályok névsorát. Szerinted, hogyan alakulhattak az osztályok, hogy az általad leírt társaid melyik osztályban érettségizhettek?
Szeretném segítségedet kérni abban, hogy valamilyen szinten tudnánk az utolsó évfolyamok osztálynévsorait bővíteni.
Várom további leveleidet is, illetve kérnék Tőled két fényképet az akkori, (nem baj, ha nem bagis) tablóképet, és egy mostani fotót a „Régen és ma” oldalra. 
Köszönöm segítségedet.
Csaba

 

 

From: Ecseri Natália
Sent: Friday, July 10, 2009 10:28 AM


Kedves Csaba!

Természetesen hozzájárulok, bár annyi minden kimaradt a rövidke emlékezésemből.

Ha maradunk, elvileg a IV. vagyis már a 12. C osztályban végeztünk volna. (Következő évtől volt a váltás a számozással.) Hogy a többiek hogyan is alakultak, ezt fejből nem tudom. Viszont eszembe jutott valami. Igaz, hogy az iskolánk megszűnt, de volt nekünk egy nagyon szeretett igazgatónk is, Kucsák Béla. Úgyhogy szerintem évkezdés előtt megkérdezem, hogy netán a régi naplókat megőrizték és irattározták-e. Mert abban akkor minden benne lenne. Hátha....
Honlappal kapcsolatban két icipici észrevétel - ha nem gond. Néhány tanárnál láttam a szakot odaírva, de sokaknál nem (főleg az általam ismerteknél). Esetleg akiket tudok, ismerek, írjam meg, hogy ki mit tanított?

Továbbá. Bíró Viktória tanárnőnk bár 1995-ig tanított volna, de sajnos 1994-ben már itt hagyott bennünket. (ez csak egy kis helyesbítés)

Fotókat szerintem a hét végén bescannelem otthon, mert most a barátomnál voltam az elmúlt 2 napban így nem tudtam még elkészíteni.  

És örülök, ha segíthetek... Nati
Jajjj és még egy!
Kuruczné Kiss Éva nevéhez matematika szak lett feltöltve... hát az nagyon nem jó!

Ő volt a leghumánabb az iskolában! (magyar irodalom - nyelvtan és német! - és ha jól tudom előttünk még oroszt is tanított)

N.

 

From: Király Csaba [mailto:abacs1@t-online.hu]
Sent: Sunday, July 12, 2009 2:48 AM

 

Kedves Natália! 
Nagyon köszönöm a felajánlott segítségedet, amit tisztelettel elfogadok.
A weblap 3. verziója folyamatosan töltődik, ezért nagyon sok tanár adatai még hiányoznak. Javítottam Kuruczné Kiss Éva hamis adatát.
Az a problémám, hogy a küldött fényképeken nehezen felismerhetőek a személyek. Gondolom, ez Neked is eszedbe jutott. Kérnék további képeket is, természetesen a többi mellett a mostani fényképeket is feltehetjük megfelelő kísérő szöveggel.
Várom továbbá a tanárokkal kapcsolatos bővebb adatokat is.
Üdvözlettel, Csaba

 

 

From: Ecseri Natália [mailto:EcseriN@fhb.hu]
Sent: Wednesday, July 15, 2009 3:13 PM

 

Kedves Csaba!

Elnézést a nem túl gyors válaszért, de nagyon összejöttek a dolgaim. Remélem a héten sikerül összedobnom egy bővebb levelet, fotókkal "fűszerezve" 

Kurucz Szabolcs a fia Kuruczné Kiss Éva tanárnőnek, fölöttem járt 2 osztállyal. Megpróbálom vele is majd felvenni a kapcsolatot nyaralás után, akkor már több időm lesz. Újra fent van iwiwen is, mert egy időben eltűnt onnan. És hátha megtudjuk a tornaterem történetét is.

A saját oldalt köszönöm, a fotók így tényleg nem az igaziak, de a köv. levelemben megpróbálom valahogy korrigálni ezt a hibát. Megpróbálok mielőbb jelentkezni! Üdvözlettel, Nati

 

 

Üzenet küldője: Király Csaba <abacs1@t-online.hu>

Feladás dátuma: 2010/11/1  

 

Kedves Natalia!
Szubjektív okok miatt kicsit kiestem a weblap szerkesztéséből. Szeretnélek megkérni a további együttműködésre, mert Rajtad keresztül az iskola történetének befejező fejezetéhez dokumentum értékű információkhoz juthatunk. Időközben átadtam a szerkesztést Dóka Istvánné Rácz Máriának, ki 1966 IV.e osztályban érettségizett, lelkiismeretesen és nagy körültekintéssel állítja össze az oldalakat. Megkértem Őt, hogy vegye Fel Veled a kapcsolatot. Segítséged azért is értékes, mert jól fogalmazol, s érthetően tudod gondolataidat átadni az olvasóknak. Továbbá kérnék Tőled egy diákkori- és egy mostani fényképet, hogy készíthessünk egy oldalt számodra.
Most röviden ennyit. 
Várom leveled, Csaba

 

 

Üzenet küldője: Ecseri Natalia

Sent: Thursday, November 04, 2010 6:18 PM

Kedves Csaba!
Sajnos nekem sem volt időm foglalkozni semmivel a munkán és az iskolán kívül, ezért utólagosan én is elnézést kérek....
Köszönöm a dícsérő szavakat, természetesen amiben csak tudok, nagyon szívesen segítek.
Képet is küldök, előkeresek egy-két aránylag frisset magamról, aztán majd eldöntjük (döntitek), hogy melyik legyen a megfelelő.
Üdvözlettel: Ecseri Natália

 

 

From: Király Csaba [mailto:abacs1@t-online.hu]
Sent: Saturday, November 06, 2010 3:25 PM

 

Kedves Natália!
Kérlek, nézd meg a www.bagiszki.hu/node/1734 -es oldalt, s válaszolj kérdéseimre. 
Ha jól értelmezem leveledet, akkor Te a 93-97 IV. a osztályosokkal kezdtél. 
1.       A felső névsorban szereplő tanulókkal jártál az I. osztályba, vagy az már IV.-re változott?
2.       Ha létrejött a II. c osztály, akkor hogyan alakult a II. a osztály létszáma?
3.       Mennyire emlékszel az akkori II. b osztályra?
4.       Az alsó névsorban szereplő IV. d osztályból ismersz-e valakit?
5.       Mit tudsz a IV. b osztályról?
6.       Az általad készített névsorból kik, milyen évfolyamon érettségiztek?
Arra kérnélek, írd meg azoknak a volt diáktársaidnak az elérhetőségét, akik szívesen beszámolnának az átmeneti időszak történéseiről. 
Várom fényképeidet.Üdvözlettel, Csaba

 

 

Ecseri Natália [mailto:ecserinathaly@gmail.com]
Sunday, November 07, 2010 1:20 PM

 

Kedves Csaba!
Most kerültem telefon és gépközelbe, nemrég értem haza.
A weblapon egy név nekem hiányzik a mi osztályunkból és most ezen gondolkodom, hogy ki az aki "pluszban van" de nem tűnik ki egyelőre senki sem. Wenczl Veronika nincs ott. Lehet múltkoriban lehagytam, akkor elnézést, de most feltűnt, hogy egyikünk nincs ott. (pedig a létszám 17 volt, de így 18 lett...) no mindegy, lehet, hogy 18 volt. Még gondolkodom rajta.
Tehát mi 1993-tól jártunk oda, csak  95-ig. Osztálylétszámokra sajnos már nem emlékszem. Elég nagy volt a kavarodás akkoriban és sajnos nem is láttam őket végig, hiszen csak 1 évig voltunk ott az átalakulás után.
A  IV. d osztályból 5 fiút ismerek mondhatni jobban. (A részletekről külön írok.)
A IV. b. osztály hogy megmaradt-e, vagy beleolvasztották a másik kettőbe... sajnos erről nem tudok már.
Megpróbálom felvenni egy-két emberrel a kapcsolatot, hátha sikerrel járunk.
Képeket küldök majd.
Most hirtelenjében ennyi jutott eszembe.
Üdv., Nati

 

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.