Király Csaba levelei Pázsit Árpádnénak

«« Vissza ««

From: pazsiterzsi [mailto:pazsike@t-online.hu]
Sent: Monday, September 06, 2010 11:25 AM
To:
abacs1@t-online.hu

 

Tisztelt Cím!

Mikor megtaláltam az Iskola honlapját, órákig lapozgattam, olvasgattam. Tényleg nagyon színvonalas, jó sok munkával összeállított "anyag", visszatekintve a kezdetekig, képekkel, történetekkel.

Nagyon-nagyon tetszik, gratulálok mindenkinek, aki részt vett a készítésében!

A gratulációért is írtam volna mindenképpen, de azért lenne észrevételem nekem is:

Az osztályok felsorolásánál találtam egy kis hiányt! Ugyanis én (Pázsit Árpádné), férjemmel szintén az iskola padjait koptattuk 1988-1991-es tanévben, a Levelezők között. Osztályfőnökünk Gockler tanárnő volt, tanított még fizikát Kovácsné Rózsika néni, magyart Partosné Klári néni, történelmet Varga Sarolta, matekot Pleschinger Sándor.

Osztályunk szerintem irtó nagy létszámmal indult, ha jól emlékszem, férjem már vagy a 84-iknek iratkozott be. Idővel jócskán lemorzsolódtak a "tanulók", s kb. tizenheten érettségiztünk le.

A tanárokról csak jó véleményt írhatok, mindegyikről jó szívvel emlékezünk a mai napig. Piroska néni az emberségével, jóindulatával egyengetett minket, Rózsika néni nagyon érthetően tanított, ha helyettesített, direkt örültünk neki, hogy ő jött be. Klári néni magyar tanítása felejthetetlen volt számomra, igaz, nagyon szerettem a magyar nyelv- és irodalom tantárgyat. Ha jól emlékszem, harmadik év elején valamilyen oknál fogva nem ő kezdte el velünk a tanévet, de visszasírtuk!!! És sikerült!

Sarolta tanárnő sok mindennel bővítette a történelemkönyvben leírtakat, mert könyvtáros is volt, s utána olvasott a leckékhez tartozó anyagoknak.

Pleschinger tanár úrral sokszor elég nehéz volt lépést tartani, mert olyan szinten gyorsan oldott meg matek feladatokat a táblánál fejből, hogy csak néztünk, le se tudtuk írni! De azért LEÉRETTSÉGIZTÜNK! :-)

Amiért írtam, az a tény, hogy kimaradt a felsorolásból a mi osztályunk, de előttünk is volt egy évfolyam, meg utánunk is! Az előttünk lévő évfolyam 1987-ben indult, ott érettségizett a húgom és a férje (Váradi Tiborné és Tibor), az utánunk végzett évfolyamban pedig a barátnőm (Berkes Éva).

Lehet, hogy ezek az évfolyamok azért nem szerepelnek az Iskola történetében, mert akkor már Pestszenterzsébeti Műszaki Szakközépiskolának hívták?

Elnézést, hogy egy kicsit hosszú lére eresztettem a levelemet, de tényleg nagyon örülök, hogy megtaláltam az Iskola honlapját! Rögtön nosztalgiázni kezdtünk a férjemmel, s büszkék vagyunk, hogy oda járhattunk, még ha felnőttként is, három gyermek és munka mellett!

Üdvözletünket küldjük, és további jó munkát kívánunk: Pázsit Árpádné és Árpád

 

 

From: Király Csaba [mailto:abacs1@t-online.hu]
Sent: Monday, September 06, 2010 11:03 PM

 

Kedves Erzsike!
Király Csaba vagyok a Bagi weblapjának ötletgazdája. Köszönjük levelét, melyben nagyon értékes információkat tárt a szerkesztőség elé. Az 1990, 1991 és 1992-ben érettségizett levelező osztályok számára új oldalakat nyitottunk abban a reményben, hogy az Ön segítségével az osztálynévsorokat bővíthetjük majd. Szeretnénk tudni, hogyan szerzett tudomást a weblap létezéséről? Kérném Önt, hogy írja meg a teljes osztálynévsort, valamint ha van érettségi tablójuk, azt is örömmel felhelyeznénk a honlapra, továbbá felkérné-e Váradi Tibornét és Berkes Évát, hogy hasonlóan járjanak el a weblap tartalmának bővítése érdekében.
Várom jelentkezését.
Üdvözlettel, Király Csaba

 

 

Szerkesztői kiegészítés!

Pázsitné levele alapján a három osztály megnyitásra került. A Diáévek menüpontban bemutatásra kerültek tanárairól írt megemlékező sorai .  L1998-1991 III. a

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.