Dóka Istvánné levele Karsai Sándorné sz. Szörényi Zsuzsannának

«« Vissza ««

Üzenet küldője: Dóka Istvánné [Rácz Mária]

Címzett(ek): Karsai Sándorné Szörényi Zsu
Feladás dátuma: 2009. február 21., 17:34
 
Kedves Zsuzsanna!
Elnézést, hogy ismeretlenül írok Neked! Én is a Bagi Ilona Leánygimnáziumban érettségiztem 1966-ban, az e osztályban.
Az iskola egyik volt tanára, Király Csaba honlapot nyitott az iskola számára (bagiszki.hu)
Nem tudom, jártál-e már ott.
A Ti osztályotok névsorában látom a neved, de nincs fenn az érettségi tabló.
Ha módodban lenne, szeretettel fogadná a szerkesztő, egy scennelt példányban. Valamint, - ha átnézted a honlapot - láthatod, egyéb diákkori emlékeket, fotókat, írást is szívesen felhelyez a honlapra.
 

Szeretettel várom válaszleveledet: Dóka Istvánn Rácz Mária 66.e

 
 
 
Üzenet küldője: Dóka Istvánné [Rácz Mária]
Címzett(ek): Karsai Sándorné Szörényi Zsu...
Feladás dátuma: 2010. március 14., 17:27
 
Kedves Zsuzsanna!
Elnézést, hogy ismét zavarlak. Először 2009. február 21-én írtam Neked levelet, de sajnos nem kaptam rá választ.
Levelemben leírtam, hogy osztályotoknak még nincs fenn a tablóképe az iskola honlapján, melyen a már megszűnt intézmény diákkori emlékeit gyűjtjük és dolgozzuk fel. Ehhez kértem a Te segítségedet, látván, hogy az iwiw oldaladon a kapcsolatteremtés lehetőségét biztosítottad. A tablókép az óta sem érkezett meg senkitől.
Ha nincs meg a tablóképed, akkor másik osztálytársadnak kellett volna írni, hogy segítsenek a közösség érdekében. Sajnos, van aki scennelni nem tud, ahhoz is segítséget lehet kérni. Én is sokszor kérem gyermekeimtől az ismereteiket, hiszen ezek a feladatok a mai fiataloknak már a kisujjában vannak, nekünk egy kicsit nehezebb ezt utolérni.
A honlap kezdő oldalán, az alsó harmadrészén kék link mutatja, hogy Útmutatót lehet igénybe venni, ami segít tájékozódni.
Én is 1948. januári születésű vagyok, s tudom, hogy azért még nincsenek lehetetlenek.
Tehát elsőként a tablóképre lenne szükség, hogy aki benéz a honlapra és látni szeretné évfolyamtársait, vagy az osztálytársak visszatekintenének egymás arcképére, akkor ezt megtehessék. Azon kívül a honlap 1 év óta is rengeteg anyaggal bővült. Át lehet nézni a címeket, s választani a témakörökből, miről szeretnél Te röviden írni. Egy-két mondatos gondolatsor is nagyon szépen megmutatja az érzelmeket, nem kell hozzá írónak lenni.
Ha mindezek ellenére sem szeretnél ezzel foglalkozni, akkor kérlek, kattints a válaszjelzésre, s írd meg nekem, ne várjak hiába. Bár lehet, hogy más gondod volt, amiért eddig nem tudtál írni.
Most tehát ismét bizakodom, s szeretettel várom jelentkezésedet.
Ha sikerül egyből egy scennelt képet küldened, annak érdekében megadom az e-mail címet, ahova ezt postázni lehet.
 

Baráti üdvözlettel: Dókáné Marika

U.i. Osztályfőnökötök, Csanád Vilmosné nevéhez is szép lenne egy szeretetteljes megnyilatkozás, emlékezvén munkájára, tanár-diák kapcsolatára.

 

  

Üzenet küldője: Karsai Sándorné Szörényi Zsu... (75)
Címzett(ek): Dóka Istvánné [Rácz Mária] 
Feladás dátuma: 2010. március 16., 14:44
 

Kedves Marika!
 
 
Ne haragudj, hogy nem válaszoltam a leveledre, de időnként eszembe jutottál, hogy meg kellene keresni a tablóképet, csak mindig elfelejtődött. Tudod a nyugdíjasok sohasem érnek rá.
Már odaadtam a férjemnek a tablóképet és elküldi arra a címre, amit megadtál.
Sajnos nem igen tudok senkiről semmit. Foglár Anikó 1976-ban meghalt ( ő volt a barátnőm) és nem is akartam találkozni senkivel sem. A mai napig hiányzik. Még 71-ben találkoztam Parádi Margittal. Csecsemőgondozó volt Erzsébeten. Pár éve olvastam Turcsán Gabrielláról. Ő a TV-nél dolgozott,mint vágó.
Ennyi. Szerintem ha valaki felteszi magát az iwiw -re az is az asszonynevén teszi, így nagyon nehéz valakit is megtalálni. A tanárokról semmit sem tudok, csak amit a Bagis honlapon olvastam. Én nagyon szerettem iskolába járni és minden tanáromra csak szeretettel tudok visszagondolni.
Remélem sikerül a tablókép elküldése, ha mégsem, szólj és megpróbálom valamelyik lányommal elküldetni.

 

 

 

Üzenet küldője: Karsai Sándorné Szörényi Zsuzsanna
Feladás dátuma: 2010. március 16. 14:59
 
Küldöm az osztálytablónkat!
Üdv: Sz.Zs

 

 

 

Üzenet küldője: Dóka Istvánné
Feladás dátuma: 2010. március 16. 15:44
 
Kedves Zsuzsanna!
Igen nagy meglepetést és örömöt szereztél. Köszönöm. Még csak éppen rátekintettem a tabló felső képére, amit a levelező program megnyitott, s látom, hogy nagyon szép fotó. Végül is gyorsan kinagyítottam, s megállapítottam, hogy jól nagyíthatók a képek. A középpontban megtaláltam a Te arcképedet. Nagyon szimpatikus, kedves, nyugodt tekintet, mint amit az iwiw-en is már láttam.
Ezt a tablóképet most Király Csaba, a honlap ötletgazdája fel fogja helyezni. A tablóképek menüpontjából és az osztálynévsornál egy linkből is megnyitható lesz.
Ha ezek után szeretnél valamilyen megemlékezést vagy visszaemlékezést írni, azt is szeretettel fogadjuk. Nem fontos azonnal, ha éppen hangulatot kapsz hozzá, bármikor megfelelő. A címem ugyan ez.
Még egyszer nagyon köszönöm. Hálás vagyok a fáradozásodért.
Ha kedved van, leírhatod röviden a szakmai életpályádat is - ehhez is van egy menüpontunk. Én is csak lépésekben kapcsolódtam be ebbe a munkába. S most bizony jó érzés tölt el, amikor iskolatársaimat megszólítom és felhelyezhetem írásaikat a honlapra.
Búcsúzom.
Baráti üdvözlettel: Dókáné Marika

 

 

Szerkesztői kiegészítés!

Zsuzsanna levele alapján a Diákévek témakörben Zsuzsanna gondolatait keretbe foglaltuk, az 1966 IV. b osztályjelzés alatt, valamint nyitottunk egy oldalt Foglár Anikó emlékére.

 

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.