Király Csaba levele Freud Lászlónak

«« Vissza ««

From: Laszlo Freud [mailto: freud.laszlo@gmail.com]
Sent: Saturday, February 13, 2010 9:33 PM
To: abacs1@t-online.hu
Subject: Kérdés

 
Üdvözlöm a weboldal gazdáját!
Nagyon örültem, hogy elkészítették a sulink weboldalát, viszont az osztálynévsorba a nevem hibásan szerepel az 1985-ös év IV/c osztályában Freud Ferenc került beírásra Freud László helyett.
A másik, amit nagyon hiányolok, hogy pont az 1985-ös érettségizett osztályunk tablója hiányzik.
Üdvözlettel: Freud László
 
 
 
Üzenet küldője: Király Csaba <abacs1@t-online.hu>
Feladás dátuma: 2010/2/14 
 
Kedves Laci!
Király Csaba vagyok a weblap ötletgazdája.
Elnézésed kérem a hibáért. Tabló hiányában kellett a névsort összeállítani különböző információk alapján, ami nem volt teljesen hiteles.
Emlékezeted szerint készült-e Rólatok érettségi tabló?Az általam gyűjtött archív dokumentumok között az 1985 IV. c osztályról semmilyen anyagom nincs, Talán segíthetnél abban, hogy a birtokodban lévő iskolai élményeiddel kapcsolatos fotók másolatát elküld a weblap számára.
Írd meg, hogyan fedezted fel a weblapot?
Tudsz-e valamit Király Jánosról, aki Varsányban lakott? Illetve mennyire emlékszel az akkori vegyesforgácsoló gyakorlatokra?
Várom leveled, Csaba
 
 
 

Üzenet küldője:  Laszlo Freud [mailto: freud.laszlo@gmail.com]
Feladás dátuma: Sunday, February 14, 2010 3:52 PM

 

Tisztelt Drága Tanár Úr!!
Nagyon örülök, hogy írt, természetesen semmi probléma a hibával, idővel úgyis kijavításra kerül, ebben biztos vagyok. Viszont, ami érdekes lehet, nekem még megvan egy A3-as méretű tablókép (színes), amin megtalálható mindenki, aki 85/IV/C osztályban végzett. Szívesen leszkennelném, csak sajnos ekkora méretű szkennerem nincs. Ha a Tisztelt tanár úrnak lenne valami jó ötlete, hogyan fényképezzük vagy szkenneljük le, akár oda is adnám addig a tablóképet, amíg sikerül róla másolatot készíteni.

Amit tudok az osztály tagjairól, az nekem is sajnos csak az iwiw nézegetéséből derül ki.
A weblap megtalálása is szintén az iwiw-hez köthető, tegnapi nap folyamán megnéztem a Bagi SzKI-t, mint ismerősömet és ott vettem észre, hogy készült egy weboldal, aminek nagyon megörültem. Király Jancsiról sajnos semmit sem tudok, talán ő az egyetlen, akiről nincs nekem sem hírem.
A gyakorlatokról többféle emlékem maradt meg. Egyik évben a Csepel Vas és Fém művekben voltunk gyakorlaton, mégpedig ott ahol a kerékpárokat, valamint a kapagéphez való motorokat készítették. Évet nem tudok mondani, arra már nem emlékszem, de ez biztos, hogy oda is jártunk gyakorlatra. Azt hiszem, ez nyári gyakorlat volt. Még az akkori gyári belépőmet is megtaláltam egy pár évvel ezelőtt, talán ha nagyon keresném, valahol ismét felbukkanna. A másik emlékem, amikor a suliban voltam gyakorlaton, az osztály másik fele azt hiszem az akkor ATRA?? (sajnos nem biztos, hogy a névre jól emlékszem) gyárban dolgozott.

A suliban ahol én voltam, ott valóban forgácsoltunk, esztergáltunk, na és persze szórakoztunk:-), mert ez is belefért egy lökött tanuló értékrendjébe. Emlékszem egy olyan esetre, amikor annyi emulziót folyattunk esztergálás közben az anyagra, hogy olyan hihetetlen füst lett a teremben, egymást sem láttuk, na persze akkor ezen az egész csapat hatalmasakat röhögött. Ha jól emlékszem Marelyn tanár úr volt az, aki felfedezte a butaságunkat. Dicséretet nem kaptunk.

Az iskolából csak jó emlékeim maradtak, annak ellenére, hogy talán én voltam az iskola legkisebb tanulója, mikor odakerültem, ezért rengeteget szórakoztak velem, de a negyedik osztály végére megnőttem, és így lettem 174 cm és ez által a szórakozás is megszűnt irányomban.
Visszatérve a tablóképre természetesen Ön is szerepel rajta Tisztelt Tanár Úr, és nagyon szívesen a rendelkezésére bocsátanám, ha tudnánk egy időpontot megbeszélni, ahol át tudnám adni szíves felhasználásra a tablóképet.
Nagy tisztelettel és szeretettel: Freud László IV/C 1985

 
 
 

Feladás dátuma: 2010/2/14

 

Kedves Laci!
Javasolnék egy személyes találkozót, ha nincs ellenedre. Én a XV. kerületben lakom, de bárhová elmehetek a tablóért, ahol Neked megfelelő.
Várom válaszod: Csaba

 
 
 

Üzenet küldője:  Laszlo Freud [mailto:freud.laszlo@gmail.com]

Feladás dátuma: Sunday, February 14, 2010 7:09 PM

 

Tisztelt Tanár Úr!

Én is ott laktam január 31-ig a XV. kerületben, most a XIII. kerületben lakom, így tehát pillanatok alatt ott tudok lenni, ahol a tanár úrnak megfelelő. A biztonság kedvéért leírom a telefonszámomat, így bármikor el tud érni.

Tisztelettel: Freud László

 

 

Szerkesztői kiegészítés!

Freud Lászlóval a találkozás létrejött, s a hiányzó tabló a helyére került. Köszönjük Lászlónak, hogy, - mint az osztály képviselője - biztosította a honlap számára az egyik legfontosabb dokumentumot. Igéretet kaptunk, hogy később még további ismeretanyagot is fog küldeni, amennyiben lehetősége adódik; esetleg egy korábbi osztálytalálkozó fotóit is.

 

 

 

Üzenet küldője: Dóka Istvánné

Feladás dátuma: 2010-02-23 11:37

 

Kedves László!
Dóka Istvánné vagyok, a bagi honlap szerkesztőségében dolgozom, mint volt bagis "diák", még 1966-ból. Nagyon örültünk jelentkezésének. A tablókép pedig főleg nagy jelentőségű egy osztály bemutatása esetén, tehát ezt külön köszönjük. Király Csaba tanár úr azonnal felhelyezte az adott évszám sorába.
A levélváltását rögzítettem az Adatgyűjtés levelei c. menüpont alatt. Mivel a jelen időből nem rendelkezünk fotókkal, ezért csak diákkori arcképét tudtam oda illeszteni. Ha van kedve és ideje, küldhetne egy írást arról, hogyan alakult az élete az érettségi után. Merre indult az életpálya, s most hol tart. Az iwiw oldalon, ahol láttam a nevét, nem találkoztam fotókkal. Lehet, hogy nem jó oldalt néztem?
Egyébként szívesen fogadnánk, ha tanárairól is írna egy-egy apró gondolatsort, munkájukról, tanár-diák kapcsolatról. Vannak tanárok, akikről nem tudjuk, milyen szakot tanított. (A tanárok menüpontban végig nézheti a névsort.) Azzal kapcsolatban is szívesen vennénk tájékoztató közlését. Azt is meg szeretném kérdezni, hogyan emlékszik Kávay Zoltán tanár úrra. Olyan értesülésünk van Róla, hogy meghalt. Nem tudom mikor. Ő mit tanított, s egyéb ismeret Róla.
Várom levelét és segítő válaszát. Üdvözlettel: Dókáné Marika
U.i. A névsorban a kék betűs szavak, nevek - nyilván észrevette - egy-egy új oldalt mutatnak. Az elhunyt osztálytársról is készítettünk egy emléklapot. Ha kíván hozzáfűzni valamit, kérem írja meg.

 

  

Feladás dátuma: 2010-02-24 17:34
 

Tisztelt Dóka Istvánné!

Köszönettel vettem levelét, megpróbálok egy-két emléket előszedni a rejtett zugokból:-).

Tanárainkról írt emlékeimet mellékelem. A felidézett momentumokat talán soha nem fogom elfelejteni, mert az ember általában csak a szépre és a jóra emlékszik.

Szomorúsággal tölt el viszont az a tény, hogy az egyik osztálytársunk, Csősz Laci meghalt - az egyik legjobb barátom volt. Utoljára, egy pár éve beszéltem vele, akkor mondta, hogy agyvérzést kapott, félig lebénult. Azóta nem tudtam róla semmit, csak amikor megnéztem ezt az oldalt, akkor döbbentett meg a hír, hogy meghalt.

Magamról talán annyit, hogy érettségi után alig egy évvel katonaság, utána kb 2 évig gyakoroltam a szakmát, egy tüzeléstechnikai cégnél. Azóta családi vállalkozás, építőipar, számítástechnika, ahol dolgoztam, dolgozom.

Házasságunkban 2 lányunk született, 13 és 9 évesek. Minket is utolért a különválás, mint mai sportág, így vasárnapi, vagy hétvégi apukaként nevelgetem a lányaimat.
Küldök egy képet a honlap számára, hogy legalább látható legyen az évek miatti változás.

Tisztelettel: Freud László IV/C 1981-1985

 
 

Szerkesztői kiegészítés!

László középiskolás évekre történő visszaemlékezését felhelyeztük a Diákévek menüpont oldalai közé.
 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.