Dóka Istvánné levele Bánhidai Istvánné sz. Fehér Erzsébetnek

«« Vissza ««

Üzenet küldője: Dóka Istvánné [Rácz Mária]

Címzett(ek): Bánhidai Istvánné Erzsébet
Feladás dátuma: 2010. január 30., 12:40
 

Kedves Erzsébet!
A Bagis oldalak egyikén láttam meg Önt. Nem tudom, ismeri-e az interneten a   bagiszki.hu c. weblapot, mely a Bagi Ilona Gimnázium és Szakközépiskola diákjainak emlékeit gyűjti csokorba, mintegy 70 éves időszakból.
Ha még nem járt ott, megkérem, tekintsen be a honlapra, nézzen szét, és keresse meg osztályát. Elképzelhető, hogy még nincs felhelyezve, mert a Google keresőben, - ami a honlap bal felső sarkában látható - én sem találtam az Ön nevét.
Akkor viszont az is lehetséges, hogy még nem jelentkezett egyik osztálytársa sem a honlap szerkesztőségénél, s valószínűleg az érettségi tabló sincs még felhelyezve. Ha ez így van, az Ön segítségét kérném, - akár valamelyik volt osztálytársával összefogva - tegyen egy lépést az emlékek megörökítése érdekében. Scennelje át a tablóképek, valamint bármely más, iskolaidőből vagy azutáni évekből való fotóit, esetleg írjon rövid visszaemlékezést az iskolai évekről, barátokról, tanárokról, akár egy rövid élettörténetet is szívesen fogadnánk, néhány fotóval mellékelve.
 

Várom jelentkezését, itt a válaszlevélre kattintva, de ha küldeni valója lenne, aminek nagyon örülnék, akkor az  e-mail címre szíveskedjék küldeni.

Baráti üdvözlettel: Dóka Istvánné sz. Rácz Mária, régi bagis, 1966-ból.

 
 
Üzenet küldője: Dóka Istvánné [Rácz Mária]
Címzett(ek): Bánhidai Istvánné Erzsébet
Feladás dátuma: 2010. január 30., 16:52
 

Kedves Erzsébet!
Vissza kellett lépnek még egy levélre, mert valamit tévesen írtam Önnek. Azért lehetett ez, mert több helyre is bekukkantottam, s valami megzavart. Szóval az osztály tablóját, - amennyiben Ön a 60.b osztályban érettségizett - már megkapta a szerkesztőség. Bár kicsit homályosak az arcképek, de még éppen használhatóak a felismerésre.
Tehát a többi téma, amiről írtam, az helytálló lenne, sőt kiegészíteném azzal, hogy esetleg tanárairól, különösen osztályfőnökükről szívesen fogadnék néhány soros visszaemlékezést.

 

Bocsánat a zavarásért. Üdvözlettel: Dókáné Marika
U.i.: A honlapon az osztálynévsort a Kezdőoldal felső sorában, a kép alatti menüsorban találja.

 
 

 

Üzenet küldője: Bánhidai Istvánné Erzsébet
Címzett(ek): Dóka Istvánné [Rácz Mária]  
Feladás dátuma: 2010. január 31., 09:01
 

Kedves Marika!

Szerintem tegeződjünk. Köszi a megkeresést. Igen, ismerem a lapot és Király Csaba már pár éve megkeresett ebben az ügyben és akkor az 1960-ban érettségizett IV b. nálam lévő képeit elküldtem neki, amit fel is tett a lapra, az osztályból sajnos csak én vagyok aktív, ilyen tekintetben. Más nem jelentkezett, pedig tartom egy-két osztálytársammal a kapcsolatot most is pl. Cserdy Évával. Úgy tudom, Ők szerveznek a Takács Ágival idén találkozót, 50 évest.  Hogy szalad az idő. Már az elmúlt években is volt egy pár találkozó, a Bagi alagsorában, az ebédlőben.

Az új formátumú lapon a kontaktot én sem láttam, nem tudom miért.

Sőt 1 éve az Ált isk. első találkozón / erzséberti Attila u./

egy régi barátnőmmel ismét találkoztunk Várfoki Ági Ilona, aki a IV a-ba járt és nekik még tablójuk sem volt fent a lapon, Ő szólt egyik volt osztálytársának , én megadtam a Király Csaba e-mailját, és gondolom, hogy felvették a kapcsolatot.

Ennyit tudom ezzel kapcsolatban, ha valami kérdésed van, - és tudok - szívesen válaszolok.

Puszillak: Fehér Erzsébet    1960   IV. b

 
 
 
Üzenet küldője: Dóka Istvánné [Rácz Mária]
Címzett(ek): Bánhidai Istvánné Erzsébet
Feladás dátuma: 2010. január 31., 10:05
 

Kedves Erzsébet!
Köszönöm, hogy válaszoltál levelemre, melyből egy-két dolog tisztázódott számomra. Én később kapcsolódtam be a honlap munkálataiba, s így valóban előfordul, hogy némely dolog nincs szemem előtt. Cserdy Éva nevével találkoztam néhány fotót is láttam.
Pánczél Etelkára emlékezvén készült egy oldal, - ha még nem láttad - és a Te neveddel a levelezésünket nyitottam meg, mely végén egy linkkel a Régen és ma oldalon egy képsor látható. Az iwiw -et vettem segítségül. Ha valamit rosszul írtam, kérlek üzenj. Remélem nem haragszol érte.
hiányzó anyagot megkeressük Király Csabával, - hamarosan után nézek - viszont az újonnan tervezett találkozóról szívesen fogadnék a honlapra való felhelyezés céljából egy-egy fotót, pár soros írást.
Igen, köszönöm, hogy Te ilyen aktív vagy. Sokan félnek az ilyen lépésektől, pedig nem szabad ezektől elzárkózni. Annak idején a 90-es években Kökény Sándorné gyűjtő munkájába nem tudtam bekapcsolódni, ma már sajnálom, de most, az internet használatával nem kerül nagy fáradságba ez a kis feladat, visszatekinteni a múltra.
Azért kértem másik levelemben, hogy írj egy rövid emlékezést osztályfőnökötökről, mert a tanári névsorban szeretném, ha mindenkinek lenne legalább egy olyan fotója, vagy kedves üzenet, amit volt tanítványaitól kapott.
Búcsúzom. Üdvözlettel: Dókáné Marika

 

 

Szerkesztői kiegészítés!

Az iwiw oldal fotóiból bemutatunk néhány képet Fehér Erzsébetről az Akkor és most_Régen és ma cím alatt.

 

  

Üzenet küldője: Dóka Istvánné [Rácz Mária]

Címzett(ek): Bánhidai Istvánné Erzsébet

Feladás dátuma: 2010. február 9., 12:54

 

Kedves Erzsébet!
Örülök, hogy ismerősnek jelöltél. Fotóidból úgy látom, valóban kellemesen töltöd napjaidat a nyugdíjas években. Én is igyekszem ezt tenni. Nekem választott, örömteli feladatom lett a bagi honlap szerkesztésébe való bekapcsolódás. Ez tölti ki napjaimat nagy részben, s általa sok szép élményhez jutok, amikor egy-egy iskolatársamról, vagy régi bagis tanárról olvashatok, láthatok fotókat az interneten.
Király Csaba azt írta nekem, hogy Tőled nem kapott több fotót, mint ami felhelyezésre került. Tudod az osztálynévsorban a kék linkek kapcsolatában láthatók a felhelyezett képek, amit a szerkesztőség megkapott.

Ha valami még eszedbe jut, majd elküldheted. Egyébként én, - mint már korábbi levelemben említettem - nagyon szeretném, ha Dr. Sidó Etelkáról, osztályfőnökötökről tudna valaki néhány mondatot írni, vagy Vele eltöltött kirándulásról fotót küldeni. Ezt bármikor szívesen fogadjuk, ha most nincs, az sem baj.
További minden jót kívánok - most a téli napokhoz.
Üdvözlettel: Marika

 

 

 

Üzenet küldője: Bánhidai Istvánné Erzsébet
Címzett(ek): Dóka Istvánné [Rácz Mária] 
Feladás dátuma: 2010. február 12., 16:38

 

Hello Kedves Marika!

Csodállak lelkesedésedért a honlap szerkesztését illetően. Van még egy pár fotóm az osztálytársakról, talán egy tanárnőről is Dedinszky Sarolta tanárnőről. Majd megkeresem. Csak a digitalizálása sajnos nekem nem megy.

Majd valami megoldást keresek, én nem vagyok olyan jártas a számítógépezésben.

Sidó Etelka, úgy emlékszem csak egy évet volt az osztályfőnökünk, és akkor még nem volt doktor. Egyetemi végzése után került hozzánk közvetlenül, nagyon szigorú és megközelíthetetlen volt, ahogy emlékszem.

A Kővári tanár úr tartotta a matematikát, aztán azt hallottam a Fazekas Gimnáziumban tanított. Az én ismerőseim között megtalálod az iwiw en a Cserdy Évát, Ő biztos sokat tud mesélni Dobrai tanárról, aki az éneket tanította, a 40. találkozón Ő is ott volt.
Ha valami kérdésed van, szívesen válaszolok, ha tudok. Remélem a IV a-sokkal kapcsolatban is sikerül felvennetek a kapcsolatot. Ha nem akkor az egyik lány e-mail címét meg tudom adni és Ő tartja többel is a kapcsolatot, és hátha valaki szintén a szívén viseli a honlapot.

Szeretettel üdvözöllek: Fehér Erzsi

 

  

Üzenet küldője: Dóka Istvánné [Rácz Mária]
Címzett(ek): Bánhidai Istvánné Erzsébet
Feladás dátuma: 2010. február 12., 23:15

 

Kedves Erzsébet!
Köszönöm a leveled. Ha találsz fotókat, akkor szívesen fogadom. Hozzá kell írnod a személyek neveit, hogy élettel töltött legyen. Esetleg mehet hozzá egy mondat is, amely utal a fotó készülésének időszakára, aktualitására.
Az általad megnevezett tanárnőt nem ismerem. Lehet, hogy olyan osztályban tanított, amelyik tablója még nem került hozzánk, s így nem szereztünk Róla ismeretet. Azért Te írhatsz róla, pláne, ha fotód is van.
Cserdy Éva úgy tudom Király Csabával már szintén váltott levelet.
A 60. a osztály tablója még hiányzik, nem jelentkezett az osztályból senki. Ha olyan címet adnál, aki szívesen kapcsolatot teremt velem a témában, annak nagyon örülnék.
Most búcsúzom. Marika

 

 

 

Üzenet küldője: Bánhidai Istvánné Erzsébet
Címzett(ek): Dóka Istvánné [Rácz Mária] 
Feladás dátuma: 2010. június 1., 15:06
                                                                                                                                
Szia Kedves Mária !
Lehet, hogy már tudod, hogy 5-én lesz az 50 éves találkozónk. A Bagi épületében lesz megtartva. Ha érdekel, akkor a Cserdy Évával vedd fel a kapcsolatot, Ő szervezi. Én sajnos nem leszek ott, fiammal egy pár napra elmegyünk Ausztriába.
Azért nyáron, ha lesz időd, szívesen találkoznék Veled, akár nálam is.
Szeretettel üdvözöllek: Fehér Erzsi
Ja és a tanári névsorból hiányolom Tarnay Márta kémiatanárnőt.
 
 
Üzenet küldője: Dóka Istvánné [Rácz Mária]
Címzett(ek): Bánhidai Istvánné
Feladás dátuma: 2010. június 2., 16:56
 

Kedves Erzsike!
Nagyon köszönöm, hogy ilyen figyelmes vagy, hogy megküldted értesítésedet. Javaslatod szerint megpróbálom megkeresni Cserdy Évát.
A családi kiránduláshoz fiaddal, minden jót kívánok!
Nagyon kedves vagy, hogy kettőnk találkozására is gondolsz, de sajnos én nem igen mozdulok ki otthonról. Mióta nyugdíjas vagyok (2005) nem élek valami nagy társasági életet, a Bagi fotói és történetei teljesen hatalmába kerítenek, s ezzel elégedett vagyok. Én fiatalabb koromban, - első házasságomban - sok szép nyarat töltöttem családosan a közeli országokban, s azon emlékek már nekem elegendőnek mutatkoznak.
Az érettségi találkozótokról remélhetőleg a szerkesztőségnek küld valaki scennelt fotókat. A közelmúltban megkaptam Király Csabától Kökényné Emlékkönyvét, s abból sok szép anyagot idézet formájában beépítettünk a honlapra, hogy aki nem jutott hozzá az emlékkönyvhöz, az is olvashassa az interneten a szép visszaemlékezéseket.
Az általad említett Tarnay Márta tanárnő asszonynévvel szerepel a tanári névsorban, mégpedig Ő Liszkay Tamásné. Egyébként minden észrevételt szívesen fogadok, előfordulhat tévedés vagy hibás beírás. Az nem baj, ha többen figyelik a honlapot és a pontos adatokat. Hiszen, mint iskolatársak, közös érdekünk a honlap pontos adatvezetése és tartalmának bővítése.
A legközelebbi levélváltásig szeretettel búcsúzom: Marika
 

 

  

Üzenet küldője: Dóka Istvánné
Címzett(ek): Bánhidai Istvánné Erzsike
Feladás dátuma: július 18., 18:47
 
Kedves Erzsike!
Látom, megjöttél már a nyaralásból. Évikének írtam egy levelet, hogy a találkozóról küldjön valamilyen anyagot, beszámolót, képet a honlap számára, de még nem kaptam választ. Talán el van foglalva.
Ha Te tudsz valamit az eseményről, vagy valaki tudna küldeni fotókat is azok közül, akik ott voltak, szeretettel várom a jelentkezést.
Hogy mit tudsz intézni, arra vonatkozóan Tőled is szívesen fogadom válaszleveled.
Puszi: Marika

 

 

 

Feladás dátuma: július 18., 19:31
 
Kedves Marika!
Jó volna, ha mégis az Évával beszélnétek meg a fényképeket, mert nekem küldött egy párat, de nem tudom, hogy hozzájárulnak-e, hogy továbbítsam a honlapnak. Mivel én nem voltam ott, és nem tudom, hogy Éva említette-e a Bagi honlapját, hogy tudnak-e egyáltalán róla. Ha Neked nem válaszol, akkor én is rá fogok kérdezni, hogy továbbíthatom-e a nyilvánosságnak.
Puszillak: Erzsike
 
 
Feladás dátuma: július 18., 20:18
 
Erzsike!
Köszönöm, hogy válaszoltál. Remélem Éva nem zárkózik el, csak talán nem ér rá vele foglalkozni. Ugyanis a Te jelzésed alapján én felkerestem Őt levélben, s Ő az adott napon jelezte, hogy mikor van a találkozó, és szívesen venné, ha meglátogatnám Őket. Én ezt a meghívást tisztelettel megköszöntem, de nem tudtam részt venni az összejövetelen, hiszen én Rácalmáson lakom, csak a szívem van Pesterzsébeten, és a régi diákokkal a régi iskolában. Én nem szeretnék zavarni senkit, talán majd rendeződik a dolog, ha ott lesz az ideje.
Puszi: Marika

 

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.