Király Csaba levele Bágyoni Józsefnek

«« Vissza ««

 

Vendégkönyvi bejegyzés!

Dátum:  2009-09-30 08:54:10, GMT +2
Név:  Bágyoni József Email:  dodo@tvnetwork.hu
Javascript required Sorszám:  41
 
Tisztelt Tanár Úr!

Kicsit megkésve, de mégis rátaláltam erre a Bagis oldalra. Első benyomásaim az oldalról igen csak pozitívak. Mindenre kiterjedő, gazdag, rengeteg információval és képi anyaggal. Most felnőtt fejjel olvastam csak régebbi történetét, melyről eddig szinte nem is tudtam semmit. 1984-ben érettségiztem, mint mechanikai műszerész. Akik ismernek, talán még emlékeznek rá, akkoriban a fotózás volt a hobbim. Remélem, még megvannak azok a régi negatívok, amelyeket akkoriban fotóztam. Építőtáborok és egyéb események. Ami most lázba hozott, hogy annak idején mi voltunk az az osztály, aki után összedőlt a tornaterem. Még aznap visszamentem és készítettem róla külső-belső képeket. Erről még majd szeretnék egy bővebb leírást is adni, és remélhetőleg képi anyaggal együtt.
Addig is köszönet az oldal elkészítéséért mindenkinek, aki részt vett benne.

Üdvözlettel volt Bagis diákként Bágyoni József (Dodó) 1980-1984

 
 
 
Feladó: Király Csaba
Címzett: Bágyoni Józssef
Feladás dátuma: 2009. október 01. 23:15
 
Kedves Józsi!
Köszönöm őszinte leveledet. Szeretném felajánlani a tegezést.
Említed a hobbydat. Ha jól tudom, Dánffy Csaba volt a fotószakkör vezetője. Arra kérnélek, hogy az érettségi tablót helyettesítő csoportképet értelemszerűen nevesítsd. Elek Gábortól kaptam a képet, de nem merte a társakat azonosítani. Sok tanulóra emlékszem, de nem mindenkire név szerint. Grászl Robitól tudom, hogy volt már osztálytalálkozótok. Van-e anyagod az összejövetelről?
Olvastad-e Gockler tanárnő levelét az „Idézetek levelekből” menüpontban? Ő említi az utolsó bekezdésben a tornaterem sorsát. Kurucz tanárnőtől csak ígéretet kaptam a hiteles történésekről. Sajnos ellentmondó véleményeket hallottam, ezért nem dolgoztam fel még ezt a szomorú eseményt. Szeretném, ha Te fotókkal illusztrálva készítenél egy oldalt, amit aztán feltennék a weblapra. Továbbá szeretnék kérni Tőled egy mai és egy régi fotót, hogy feltehesselek Téged is a „Régen és ma” oldalra.
Egy későbbi levelemben én is írok Neked az eltelt 25 évről.
Várom leveled, Csaba
 
 
 
Feladó: Bágyoni József
Címzett: Király Csaba
Feladás dátuma: 2009. október 02. 2:50
 
Szervusz Tanár Úr!
Bocsánat, de nekem nagyon furcsa lesz a tegeződés. Nekem akkor is Tanár úrnak szól a belső énem.
Örömhír. Megtaláltam a negatívot a tornateremről, és vagy kb 20 tekercs filmet, az akkori időből. Még lehet, hogy lesz több is, de ezeket majd szépen sorban beszkennelem, és folyamatosan küldöm. Aztán meg most jöttem rá, hogy nekünk is idén van a 25 éves érettségi találkozónk, így hát elkezdtem a háttérmunkát ezzel kapcsolatban is. Az osztálytársak közül sokakat megtaláltam, felhívtam és jeleztem nekik a szuper Bagis honlapot. Most találtam még olyan cikket is melyet én írtam. Nem is emlékeztem rá, hogy Zamárdiban voltunk télapózni.
Még jelentkezem.
Üdvözlettel: Dodó
 
 
Szerkesztői kiegészítés!
2013 szeptemberében József ismét felkereste szerkesztőségünket, s levelében Király Csaba tanár úrnak leírta - korábbi igéretéhez híven - a tragikus eseményt, az iskola tornatermének összeomlását. Az írás az Idézetek levelekből c. menüpontban olvasható.
Bágyoni József 1984 IV. c osztályos volt diák levele - 2013 szeptemberében- "A tornaterem összedőlt"
 
 
From: Kirély Csaba [mailto:abacs1@t-online.hu]
Sent: Tuesday, September 17, 2013 10:34 AM
To: Bágyoni József
Subject: Tornaterem
 

Kedves Józsi!
A fényképeid egy részét formázva, valamint beszámolódat felhasználtuk a weblap számára. További fotóidat is elhelyezzük majd különböző oldalakon. Kérlek, nézd meg az iskolatörténet megfelelő fejezeteit, illetve az „Idézetek levelekből” oldalt. Ha észrevételed van, kérlek, jelezd.
Emlékszel-e arra, hogy mikor történt a tragikus esemény. Említetted 2009 októberében, hogy további tekercseid is vannak diákéveiddel kapcsolatban. Arra kérnénk, ha időd engedi, apránként megfelelő magyarázattal küld el a weblap számára, feldolgozás érdekében. A mostani anyagoddal egy számunkra fontos fehér foltot sikerült megszüntetni.
Köszönjük eddigi segítségedet.
Várjuk leveled, Dóka Istvánné és Csaba
 

 
 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.