Miklós László levele Király Csabának

«« Vissza ««

Levélváltás Vendégkönyvi bejegyzésből indulva

 
From: László Miklósi [mailto:olzsalm@gmail.com]
Sent: Sunday, March 10, 2013 3:34 PM
To: abacs1@t-online.hu
Subject: bagiszki.hu
 
Tisztelt Király tanár úr!
Már órák óta nézegetem a honlapot és nosztalgiázom. Rengeteg emlék jut eszembe az iskoláról Önnek és segítőinek köszönhetően. Gratulálok az oldalhoz, igazán nagyszerű. Elképesztő mennyiségű adat van fenn. Jómagam az 1987-ben végzett 4/a osztályba jártam. Látom Gregász Tibi és Kozári Ákos ellátta önt néhány képpel és infóval.
Nekem is van jó néhány képem, ha szükség van rá szívesen szkennelem és elküldöm őket. A képek nagy részét Gregász Tibi készítette, aki már akkor is sokat fényképezett. Vele sokáig tartottam a kapcsolatot, még a fiam első csecsemő képeit is ő készítette, de sajnos nagyon elsodort az élet minket egymástól. Néhány éve ismét egymásra találtunk a Bács Mónival, rá talán emlékszik. Mi az iskolába és azon kívül is sokat lógtunk együtt.
Tudok a Török Roliról is, vele is találkoztam párszor. Ha jól emlékszem, ők a tanár úr gyakorlati csoportjába jártak. Én sajnos nem, engem Sztrázsa Rezső tanár úr igyekezett terelgetni több-kevesebb sikerrel. Nagyon szeretnék tudni néhány volt tanáromról. Tudja esetleg, hogy mi van az osztályfőnökünkkel, Takács Gyulánéval? Nagyon kedveltem Christiánnét, a tornatanárunkat is, minket a kosárlabda közös szeretete közel hozott egymáshoz. Mi van vele, tudja esetleg? Nagyon sajnáltam Terkovits tanár urat, sosem felejtem el, hogy a szerenád után milyen szívesen invitált fel minket a lakásába és hogy ámultam, amikor láttam, hogy a szobájában a falakat a padlótól a plafonig csak könyv borította. Elképesztő élmény volt. Milyen angyali türelemmel próbálta olvasni tanítani negyedikben egyik osztálytársamat. Vele néha még az iskola után is összefuthattunk a Tátra mozival szembeni utcában....
Néhány éve volt egy kis osztálytalálkozónk nem igazán volt előkészítve és csak 10-12 jöttünk össze. Remélem egyszer majd lesz valakiben annyi kitartás, hogy megszervez egy normális osztálytalálkozót. Még egyszer köszönöm, hogy nosztalgiázhattam egy kicsit.
Jó egészséget kívánok!
Miklósi László

 

 

From: Király Csaba [mailto:abacs1@t-online.hu]
Sent: Sunday, March 10, 2013 6:31 PM
To: Miklósi László
Subject: Bagi 87a  

 

Kedves Laci!
Örömmel olvastam leveled, hiszen egyik kedvenc osztályomba jártál. Sajnos kevés anyagot kaptam, amin keresztül bővebben bemutathatnánk az 1983-1987 a osztály diákéveit. Sok ígérvényt kaptam, de csak töredéke teljesült. Talán van remény, hogy Rajtad keresztül bővíthetjük az osztályotokkal kapcsolatos tartalmi felületeket.
Említetted, hogy néhány éve tartottatok egy szűk körű osztálytalálkozót. Érdekelne, mikor, hol, s kik voltak jelen, esetleg készültek-e fényképek? Sokat segítenél, ha küldenél szkennelt fotókat kirándulásokról, iskolai eseményekről,  szalagavatóról, ballagásról, stb. Kérlek, írd meg, hogyan alakult életed érettségitől, napjainkig.
Várom leveled, Csaba

 

 

 

From: László Miklósi [mailto:olzsalm@gmail.com]
Sent: Sunday, March 10, 2013 8:13 PM
To: Király Csaba
Subject: Re: Bagi 87a  
 
Tisztelt tanár úr !
Én nem ígérek semmit azt viszont betartom. Előkeresem a fényképeimet, szkennelek és elküldöm Önnek. 
Ha jól emlékszem, akkor olyan 6 évvel ezelőtt volt osztálytalálkozónk, de mint említettem, csak nagyon hevenyészetten szerveztük a Berliner vendéglőben jöttünk össze kb. 10-12-en.  Ha jól emlékszem akkor nem készült fénykép. Hogy kik voltak ott? Megpróbálom összeszedni, a teljesség igénye nélkül rajtam kívül a Bács Móni, Kocsi Laci, Czerovszky Peti, Szlivka Kriszti ( talán, de lehet, hogy a Meráth Móni inkább:), Vidó Jani, Huszti Zoli,Török Roli,  Rájuk konkrétan emlékszem. Ön tud esetleg valamit az előző levelemben említett tanáraimról?
Rólam csak annyit, hogy az iskola után sajnos nem tanultam tovább. Főleg a kereskedelemben tevékenykedtem, autókereskedést is vezettem. Nős vagyok van két felnőtt gyermekem, a fiam Bence a BGF hallgatója, lányom Fanni a Corvinusra jár. 12 éve építettünk egy házat Biatorbágyon, azóta is ott élünk.  
Tisztelettel: Miklósi László
 
 
From: Király Csaba [mailto:abacs1@t-online.hu]
Sent: Monday, March 11, 2013 12:32 AM
To: Miklósi László
Subject:
 
 

Kedves Laci!
Köszönöm gyors válaszod. Volt osztályfőnököd számát tudom küldeni.
Takács Gyuláné dr.  telefonja: 284 4336
Ha tudsz valamit osztálytársaidról, kérlek, jelezd.
Csaba  

 

 

 

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.