2014. 05. 24. 1964 IV. b osztály 50 év után

«« Vissza ««

Osztálynévsor: 
1964 IV. b
Osztálytalálkozó képgaléria: 
2014. 05. 24. 1964 IV. b osztály 50 év után

Az 1964-ben végzett IV. b osztály szervezésében

Időpontja: 2014. május 24-25.

Helye: Cegléd, Dr. Hollósi Gizella otthonában gyülekeztek, majd a Kossuth Hotelben szálltak meg éjszakára

Főszervező: Zsámbokiné Gáspár Magdolna, és Dr. Hollósi Gizella

 

Osztálytalálkozó az 50. évfordulón

 

 

 

A beszámolót készítette és küldte szerkesztőségünknek: Zsámbokiné Gáspár Magdolna

 

Drága Marika!

Részletesen leírom a történteket erről a nagyon kellemes, szeretetteljes, örömteli két napról, melynek nagy részét együtt töltöttük.
Közel féléves előkészítő munka után 2014. május 24-25-én Cegléden a Kossuth Hotelban megünnepeltük az 50. évfordulót.

A 27-es érettségi létszámból 17-en vettünk részt. Két beteg osztálytársunkat az összejövetelen Skype és telefonkapcsolatban üdvözöltünk közösen, négy osztálytársunkat nem tudtuk még a mai napig sem megtalálni, 4-en pedig egyéb ok miatt nem lehettek velünk. Úgy gondolom, hogy kétnapos rendezvény lévén dicsérendő ez az összetartás, összefogás.

Már december elején kezdtem keresni a megfelelő helyet a találkozóra, mivel a szeptemberi összejövetelünkön elhatároztuk, hogy kétnaposra, és valahol Pesthez közeli helyen tervezzük megünnepelni az 50. évfordulót. Így találtam Hollósi Gizi ötletéből Cegléden a 10 szobás max. 24 főt elhelyezni tudó, családias Kossuth Hotelt. A Hotelban csak mi voltunk, az étterme csak nekünk készítette az előre megbeszélt kívánságra összeállított vacsorát, nagyon kedvező áron.

 

Programunk az alábbiak szerint alakult:
A társaság nagyobb része 10.03-as vonattal leutazott Ceglédre, volt olyan is. aki kocsival jött. Hollósi Gizi otthonában találkoztunk, ahova meghívást kaptunk Gizikétől, ugyanis ő Cegléden lakik. Innen hívtuk Soltész Magdit a 2010 óta mozgásában korlátozott beteget a Gyógyító Intézetben Skype-n. Családja segítségével próbáltuk a kapcsolatot megoldani, sajnos nem volt túl jó az összeköttetés, de azért így is tudtunk örülni egymásnak. Körtelefonon beszéltünk, azaz körbejárt a telefon a szintén tartós beteg Papp Zsófiával. Közben a terülj-terülj asztalkán volt minden, ami szem – szájnak ingere, Gizikénk jóvoltából és két társunk segítségével. 

 

Két óra körül elindultunk a Hotelba, ahol a szoba elfoglalása után többen várost néztek, meglátogatták a Kossuth múzeumot és nézelődtek a gyereknapi kirakodó vásárban, és forgatagban. ½ 6 körül már mindenki visszajött és átöltöztek a fényképezéshez és a vacsorához. Én, a főszervező vittem a laptopomat, hangszórókat, kábeleket, fényképezőt és videót, hogy a jó hangulathoz zenét tudjak szolgáltatni.

 

Sokat törtük a fejünket a szervező társaimmal, hogy milyen apró figyelmességet készítsünk a jubileum emlékére, és akkor jött az ötletem, hogy kellene valahonnan szerezni olyan pöttyös anyagot, (világoskék alapon fehér pötty), mely a nyári egyenruhánk anyaga volt. Végül is Gizinek sikerült Cegléden találni egy 120x140-es darabot. De újabb kérdés: mit csináljuk belőle, olyat, amiből kb. 20 db kijön. Így lett az ötlet hogy szívecske párna. Így nekiláttam a 20 db szívecske elkészítésének, ami jó ötletnek bizonyult, mert nagyon örült neki mindenki.

 

Az ünnepi vacsor-asztalnál minenkire rámosolygott ez a kis szivecske az évszám megjelöléssel 

1964 - 2014

50. 

 

 

Az ünnepi asztalon lett még elhelyezve személyenként egy-egy video lemez, melyen a előző találkozón készült képek és videofelvételek vannak DVD formátumban, zenével, menüvel ellátva. 2010-től az éves találkozókon minden kedves mozzanat  megörökítésre került. Ugyancsak videóra felvettük az első találkozón jelen lévő 12 osztálytárs érettségi után eltelt időszak alatt megélt élettörténeteit, majd a következő évben az újonnan megjelentek meséltek.

 

A fényképezés után „Gaudeamus igitur" zenére bevonult a társaság az asztalhoz.Mint a találkozó főszervezője köszöntöttem az egybegyűlteket a jubileum alkalmából. Megemlékeztünk azokról, akik nem lehettek velünk valamilyen okból. Néhány mondatban emlékünkbe idéztük tanárainkat és megállapítottuk, hogy mi nagyon szerencsések voltunk, hogy ilyen sok, nagy tudású, szívvel lélekkel oktató tanárral büszkélkedhettünk egy pesterzsébeti leánygimnáziumban.

 

És akkor jött számomra is egy nagy meglepetés.- Itt el kell mondanom, hogy már 2010. évi első találkozón saját kitalációként BÖTYE nevet adtam az összejövetelünknek, így ez megmaradt a mai napig. - És most, Czuk Margo egy oklevelet nyomott a kezembe, és egy BÖTYE rend feliratú plakettet adott át a társaság nevében, melyet a többéves szervező munkám elismeréseként kaptam. Hát nagyon meglepődtem és meghatódtam..

  

 


Ezután jött a pezsgős koccintás, és a finom vacsora.

Egy kis szusszanás után „Kérdezz - felelek” játék következett, zene, irodalom, művészet, latin mondások témakörben.

A helyes válaszadókat „retro” ajándékokkal (pl. kakas, cumi, nyalókák, betűs csoki és a maradék pöttyös anyagból készített illatosító zsákocskák stb.) jutalmaztuk. Utána csoportos karaokee következett. Vittem magammal karaokee felvételeket és azt közösen énekelgettük, közben Czuk Margó és Orbán Márti táncoltak a dalokra.

Nádori Évi, osztálytársunk Kanadában él, Harsányi Erzsi pedig Svájcban, de mindketten hazajöttek erre a nagy ünnepre. Igaz már korábban is voltak már egy - egy összejövetelen. Nádori Évi ajándékot is hozott a társaságnak, kanadai emblémás, értékes apró ajándékokat, melyeket kisorsoltunk. 

Egyszer csak felállt Laurencz Kati, aki kérte, szeretné felolvasni erre az alkalomra írt versét.

 

Emlékezés

az 50. évforduló alkalmából.

 

Még egy darabig beszélgettünk, lent az asztalnál, majd felmentünk a szobákban, majd kineveztük a legnagyobb szobát BULII szobának, ahol összegyűltünk és ott folytattuk a kötetlen beszélgetést, viccelődést, régi idők felidézését.. Segítettük a jó hangulatot egy kis hazai pálinkával és egyéb serkentőkkel, közben házi süteményeinket rágcsáltuk, és éjfél körül elvonult ki–ki a szobájába, és még ott is folyt a dumcsi tovább.

Reggeli után sajnos sokan elmentek. Az eredeti terv szerint a Városi Uszoda és Strand fürdőjébe többen is jöttek volna, de végül is csak hárman mentünk. Nagyon kellemes volt kár lett volna kihagyni.

  

Mellékelem külön a tablót, és egy csoportképet.

A nagyon jól sikerült tabló összeállítása Jancsó Györgyi és férje érdeme, az egyéni képeket hozzá én gyártottam. 

Sok szeretettel ölelünk: Magdi és Gizi

 

 

*    *    *

 

A találkozóról jó néhány képet kapott szerkesztőségünk, melyek megtekinthetők a képgaléria oldalán.

Köszönjük a szép beszámolót, melyből kitűnt, hogy eme összetartó kis csapat valamennyi tagja jól érezte magát, mindenki hozzájárult az összejövetel sikeréhez. A szervezők áldozatos munkája is meghozta gyümölcsét, a szeretetteljes együttlét örömét. Graulálunk a szervezőknek és a résztvevőknek. Szép emlék marad, melyet itt, a honlapon is megörökítünk.

 

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.