2013. 09. 04. 1965 IV. f osztály 48 év után

«« Vissza ««

Osztálynévsor: 
1965 IV. f

Az 1965-ben végzett IV. f osztály szervezésében

Időpontja: 2013. szeptember 4.
Helye: A Csili Étterem
Főszervező: Máris Erzsébet
 

Az osztálytalálkozóról értesítést küldött: Holler Lászlóné Szabó Ildikó 

 

Az elmúlt három évben nagyon vártuk azt az időpontot, mikor Peidl Viola Amerikából hazajön és ismét találkozhatunk.

Az eltelt időszakban sok sikerélmény ért bennünket, mert több osztálytársunkat sikerült fellelni, így a 21-es létszámból már alig van, akiről nem tudunk. Sajnos betegség és egyéb problémák miatt "csak" 10-en tudtunk találkozni.

 

A találkozót az iskolánkban kezdtük. A bejáratnál "gyülekeztünk" kitörő örömmel fogadva egymást.

Csabai Róbert - a Pesterzsébeti Közgazdasági Szakközéiskola és Szakiskola igazgatója fogadott bennünket, bevezetett minket az iskola új aulájába ahonnan bejárat van a szép nagy modern tornaterembe. Az udvar, parkosított szabadtéri előadóval, épülő strandröplabda pályával, ápolt gondozott kerttel, gyönyörű. Már nem is hasonlít a régi udvarra, és a politechnika műhely épülete is csak emlék.

Csak a régi nyárfák állnak ott, őrizve a múltat.....

 

 

Márk Ica, Máris Erzsi, Szabó Ildi, Kern Ica, Bagyilla Mari, Peidl Viola, Illés Kyra, Dakó Mari, Nagy Nelli,

Geiger Eta és az Iskola Igazgatója.

 

 

Az iskolaudvar megtekintése - új látnivalók, régi emlékek

 

Meglepetés volt az Igazgató úr részéről, hogy csatlakozott hozzánk egy tanárnő és néhány diák, akik az on-line újságot szerkesztik, és érdeklődtek a régi iskolai élet, a szokások, az öltözködés és a régi diákélet iránt. Az ezekről szóló beszélgetések már egy alagsori tanteremben voltak, ahol az igazgató úr beszélt az iskola fejlesztési terveiről, a jelenlegi életről, és biztatta a diákokat, hogy kérdezzenek.

A beszélgetés kissé lassan indult, de azután belelendült mind az öreg diák, mind a fiatal lelkes csapat.

Beülni az iskolapadba, még ebben a korban is, ennyi idő után (48 év) nagy élmény és jó érzés. Nagyon kedves és szívélyes vendéglátásban volt részünk, amit ezennel is megköszönünk. 

 

 

 

Beszélgetés a tanteremben. Öreg diákok ismét a padban, háttérben az érdeklődő ifjúság.

 

Az iskolából átmentünk a Csilibe, ahol fiatal korunkban sokszor jártunk, többek között táncolni. Az étterem teraszán - mivel az idő kegyes volt hozzánk - kaptunk helyet, szépen feldíszített asztalt készítettek elő nekünk. Elsőnek a találkozó szervezőjétől - Máris Erzsitől - kaptunk egy mini osztálytablót, az iskola fényképét és egy pár soros szép idézetet. Az Amerikából hazalátogató osztálytársunk Violka mindenkit egy kedves kis - általa készített - ajándékkal lepett meg, Illés Kyra pedig egy nagyon kedves kis emlék bögrét adott mindenkinek, benne egy szép irodalmi idézet üzenettel. Kyra a lányok nevében egy cserép nagyon szép virággal köszönte meg Máris Erzsinek a szervezéssel végzett munkáját. Kern Ica az előző osztálytalálkozó fényképeit hozta el, és adta oda az érintetteknek.

Erzsi beszélt azokról a diáktársakról, akikről tudunk, de ők egészségi állapotuk miatt nem tudtak eljönni. Írtunk nekik egy közös üdvözlőkártyát, amit postán juttatunk el, a Violka és a Kyra ajándékával együtt. (Mivel már sok idő eltelt, a visszajelzések szerint a távollevők is nagyon örültek a küldeménynek.)

Nagy Nelli szomorú hírt közölt velünk, sajnos tavaly elhunyt Takács Árpádné Erzsi néni, az osztályfőnökünk. Piri Évinek szintén emléket állítottunk egy fenntartott üres székkel és gyertya gyújtásával.

Ezután meghallgattuk az újonnan megtalált osztálytársak rövid élettörténetét, és mindenki szabadon beszélgetett és idézte a régi emlékeket, mesélt az életéről, adomázott és viccelt, sokat nevettünk így együtt, mint diákkorunkban. Hangulatos és nagyon emlékezetes este volt, mindenki nagyon jól érezte magát.

Ez volt az osztály második találkozója, és reméljük, hogy találkozunk 2015-ben az 50.-ik évfordulón.

 

Az oldal felhelyezésre került 2013. október 24-én.

Köszönjük a tájékoztatót. Gratulálunk a szervezőnek és a jelenlévőknek.

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.