2009. 06. 13. 1969 IV. b osztály 40 év után

«« Vissza ««

Osztálynévsor: 
1969 IV. b
Osztálytalálkozó képgaléria: 
2009. 06. 13. 1969 IV. b osztály 40 év után

Negyven év után érettségi találkozó

Időpontja: 2009. június 13.
Helye: Dunaharasztin Gyenge Lajosné otthonában
Főszervező: Gyengéné Hodicska Ilona és Eisenhoffer Mária
 
 

 A találkozóról a beszámolót Gyengéné Hodicska Ilona készítette 

 

A 31.-ik osztálytalálkozó után a 40.-ik érettségi találkozó megszervezésébe is belevágtam. Ez itt volt nálunk, Dunaharasztin, az otthonunkban, 2009. június 13.-án. Van egy kétállásos garázsunk, az volt a helyszín.
A tanáraink közül Némethné Lonci nénin kívül sikerült meghívnunk Kónya Mária nénit és Bencze István tanár urat. A lányok közül csak 16-an voltak itt, - ekkor már két osztálytársunk nem volt velünk, akik örökre távoztak sorainkból. A gyülekező ½ 2-kor volt.
A tanárok jelenléte meglepetés volt, mert a szervező társammal Eisenhoffer Marikával ezt nem árultuk el előre. Ő fogadta  a lányokat, amíg a férjemmel mi a lakásba becsempésztük a tanárokat. A két erzsébeti tanárt férjem fuvarozta. A meglepetés sikerült. 
 
Diáktársaimmal  szeretettel köszöntöttük  volt tanárainkat
 
A keretjáték – mint a 31. érettségi találkozónál - most sem maradt el. A lányom volt a pedellus aki, egy csengővel becsengetett. Marika volt a hetes, aki jelentette a hiányzókat.
Majd egy perces néma csenddel adóztunk az örökre eltávozottaknak.

Ezután következett a meleg ebéd, amit egy helyi étkezéssel foglalkozó cégtől rendeltünk, savanyúság pedig a bio kertemből eltett uborkából és almapaprikából volt feltálalva. Valamilyen sós vagy édes süteményt mindenki hozott magával. Innivaló pezsgő, bor, üdítő és az én saját készítésű szörpjeim voltak. Én készítettem még egy őszibarack formájú süteményt is, amiből kiraktuk egy tálcára a IV. B formát.
A lányom pedellusból háziasszonnyá változott, a férjem pedig videózott.
Ebéd után jött az újabb megpróbáltatás, ugyanis bizonyságot kellett adni arról, hogy 40 évvel ezelőtt megérdemelten kaptunk érettségi bizonyítványt. A vizsgatárgyak természetesen a tanáraink személyéhez kötődtek. Előzőleg beavattam a megjelent tanárokat, akik legalább annyira izgultak az újraérettségiztetés miatt, mint mi.  

 

A feladatok külön oldalon, itt  olvashatók. 
 
A vizsga után a névre szóló „Igazolások” kiadása következett a megismételt érettségiről, a jelenlévő tanáraink, - mint vizsga-biztosok - aláírásával.  A tanárok pedig köszönőlevelet kaptak a "vizsgán résztvevő" volt diákok részéről, aláírásukkal ellátva.
 
 
 
A részemre kiadott Igazolás bemutatása
 
Búcsúzáskor mindenki kapott egy kis ajándékcsomagot, melyben volt egy kis üveg zakuszka (erdélyi padlizsánkrém), egy kis üveg bodza szörp és egy őszibarack sütemény. A csomag mellé járt még mindenkinek egy kis cserép balkon paradicsom, reprezentálva kertészkedésemet.

 

Gyenge Lajosné sz. Hodicska Ilona 2010 december

 
Ilona vendéglátó munkájában sokat segített lánya:Viktória
 

 

Az osztálytalálkozó beszámolóját és az ott készült fotókat

szerkesztőségünkhöz beküldte Gyengéné Hodicska Ilona.

Veres Ernőné sz. Eleöd Orsolya és Karacsné Sohr Mária

küldte át Ilonának a fotókat.

Gratulálunk Ilona kreatív szervezőmunkájához. 

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.